Congresmanul Chris Smith la MPV Washington 2023: „Este vorba despre muncă de echipă”

 Congresmanul republican Chris Smith a participat prima dată la Marșul pentru viață în 1974, ca lider al grupului pro-viață din universitatea sa. El a vorbit la Marșul pentru viață 2023, explicând cum s-a consolidat mișcarea: prin munca temeinică a unei întregi generații pro-viață: Este vorba despre muncă de echipă.

V-o prezint pe soția mea, Marie. Ne-am cunoscut în mișcarea pro-viață în 1974.

Vreau să-i mulțumesc lui Jeanne Mancini că este în fruntea celei mai mari manifestații pentru drepturile omului din lume: Marșul pentru viață.

Ce zi glorioasă! Este atât de entuziasmant să vă văd pe toți împreună aici în sprijinul unei dintre chestiunile cruciale de drepturile omului din zilele noastre: apărarea copiilor nenăscuți de violența avortului și sprijinul oferit mamelor acestora.

Am participat prima dată la Marșul pentru viață în 1974, ca liderul grupului pro-viață din universitatea mea. Soția mea a venit în 1975, la un an după ce ne-am întâlnit.

Această adunare ne îndeamnă la rugăciune și muncă intensă și ne inspiră să facem tot mai mult și mai mult în apărarea vieții. Am recitat de nenumărate ori lozinca: Hey-ho, hey-ho / Roe versus Wade has got to go.

Și iată că azi serbăm exact aceasta: Legea Roe (care obliga toate statele să permită avortul din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii – n. red.) nu mai există.

Sunt atâția oameni cărora se cuvine să mulțumim, începând cu (Procurorul) Lynn Fitch, care a făcut aceasta, ducând cazul Dobbs la Curtea Supremă. Dar îi mulțumesc și Judecătorului Samuel Alito, care a redactat decizia în mod strălucit, redând legislativelor de la nivel statal și federal, precum și autorităților locale, puterea de a reglementa sau interzice avortul.

În spatele meu se află șapte din cei mai dedicați lideri pro-viață din Camera Reprezentanților [membrii Congresului Bob Latta, Brad Wenstrup (Ohio); Mike Kelly (Pennsylvania); Jim Naks (Indiana); Mary Miller (Illinois); Andy Harris (Maryland); Michelle Fischbach (Minnesota) – n. red.], dar mai sunt și alții care nu se află astăzi aici și care vorbesc la marșurile pentru viață locale din această zi.

Le mulțumesc colegilor mei. Este vorba despre muncă de echipă. Săptămâna trecută am votat în Camera Reprezentanților legea care protejează de infanticid copiii născuți vii în urma avortului indus în stadiu avansat al sarcinii. Am mai propus un proiect care obligă anchetarea celor care terorizează centrele de sprijin pro-viață, pentru că Administrația Biden nu făcea nimic în această privință.

În săptămânile care urmează, Camera Reprezentanților va vota o lege care nu va mai permite finanțarea avortului din bani publici. Și mai avem o veste grozavă: cel mai recent sondaj, comandat de organizația Knights of Columbus unei firme de marketing cu o reputație foarte bună, a descoperit din nou că 60% dintre americani se opun folosirii banilor publici pentru finanțarea avortului și se opun într-o proporție și mai mare finanțării publice a avortului în străinătate.

Poporul american ne susține cu adevărat, așa că vă rog să nu credeți afirmațiile false care se fac în presă și mai ales de către opozanții noștri.



În mod clar, a început o nouă dezbatere națională în jurul chestiunii avortului, mai ales în plan legislativ la nivelul fiecărui stat. Acționați rapid pentru a proteja copilul nenăscut din moment în care se detectează puls la copil sau din săptămâna a 15, când copilul nenăscut începe să simtă durerea. Colegul meu aici prezent, Mike Kelly, este autorul legii care protejează copilul nenăscut începând din momentul când se detectează bătăile inimii.

Cultura pro-avort este o cultură a negării, un fel de conjurație a pământului plat, care continuă să nege, să devalorizeze și să nu arate respect fetelor și băieților nenăscuți, bagatelizând suferința femeilor. Statele Unite și întreaga lume trebuie să recunoască miracolul uimitor al noii vieți a copilului nenăscut și să recunoască faptul că femeile merită mai mult decât avortul. Trebuie să avem grijă de amândoi!

Generațiile viitoare vor privi cândva înapoi spre noi și se vor întreba cum de o societate care se laudă cu angajamentul ei pentru apărarea drepturilor omului a putut să permită prin lege și să promoveze agresiv decapitarea copiilor, dezmembrarea lor, otrăvirea lor cu substanțe medicamentoase și expulzarea lor forțată din pântecele mamei.

Nedreptatea avortului nu trebuie să continue pentru totdeauna. Și, datorită vouă, nu va continua.

Dumnezeu să vă binecuvânteze. Vă mulțumesc.

https://marsulpentruviata.ro/index.php/2023/01/30/congresmanul-chris-smith-la-mpv-washington-2023-este-vorba-despre-munca-de-echipa/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De la constrangere la libertate - invitatie la film si dialog deschis in Arhiepiscopia Tomisului

Lynn Fitch la Marșul pentru viață Washington 2023: „Până când nu vom schimba inimile și mentalitatea, viața rămâne fragilă și respectarea demnității umane rămâne doar o aspirație”