Marșul pentru viață 2023 Washington: Treneé McGee condamnă rasismul sistemic al industriei avortului

 Treneé McGee, reprezentanta statului Connecticut (Partidul Democrat) în Camera Reprezentanților SUA, a susținut un discurs plin de pasiune la Marșul pentru viață 2023 de la Washington. Alocuțiunea s-a concentrat pe rasismul și ipocrizia mișcării pro-avort, în condițiile în care cele mai multe clinici de avort din rețeau


 era o eugenistă care-și dorea „să plivească buruienile din societate”.

Către femeile de culoare din această mișcare: munca voastră de educare a comunității nu a fost zadarnică. Înțelegerea voastră a scos la iveală rasismul sistemic pe care se bazează industria avortului. Întreaga lume va afla că i-ați spus nu lui Margaret Sanger când v-a bătut la ușă și v-a spus să vă avortați copiii.

Tinerele generații de femei de culoare, hispanice și indigene se implică în expunerea genocidului asupra copiilor noștri și sângele care pătează mișcarea feministă sub pretextul că ne oferă protecție!

Nu! Ne-ați folosit ca pe un scut sub care să vă ascundeți trauma și sub protecția căruia ați iscat un război în comunitatea noastră. Ați marcat comunitățile sărace înființând clinici de avort în cadrul lor.

Mi-ați spus că nu pot fi de culoare și pro-viață în același timp, fiindcă femeile culoare au mai multă nevoie decât oricare altele să facă avorturi!

Ne spuneți că suntem în mod disproporționat afectate, dar de la bun început nu ne oferiți proporția cuvenită! Ați profitat de durerea și teama femeilor și minorelor care nu se simt pregătite să devină mame. Le-ați dat minorelor pastile de avort în ascuns, spunându-le să nu-și informeze părinții.

Durerea și suferința violului și traficului și teama de maternitate v-a îmbogățit!

Stau aici astăzi și proclam viața. Proclam că generațiile viitoare vor trăi, nu vor muri. În acea zi va fi suficient să trăiești. Sunt alături de femeile de culoare din întreaga lume care suferă în tăcere. Mă împotrivesc strategiei malefice de a ne plivi ca pe buruieni! (Aluzie la un citat celebru al eugenistei Margaret Sanger, fondatoarea organizației din care s-a născut Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA – n.red.).

Azi este momentul și fie pentru totdeauna să ne hotărâm în inima noastră că suntem diferite, dar și asemănătoare. Sângerăm toate la fel.

Haideți să nu folosim teme de discuție doar ca să ne justificăm, ci să ascultăm activ și să creăm soluții pentru viață începând din pântece și până la mormânt!

Fie ca să lăsăm glasul femeilor de culoare să se audă și să le credem în această mișcare!

Și, pe măsură ce înaintăm spre premiul vieții, să înțelegem că mergem mână în mână în marșul nostru, că trebuie să mergem împreună, pentru că în unire stă puterea!

Așa că trebuie să ne depășim prejudecățile emoționale și să facem lucrurile pe care ni le-am asumat: nu numai să protejăm viața, ci să o și susținem.

Fiindcă noi vom fi diferiți. Nu suntem numai pro-viață, ci ne pasă și de mame, de familie, de educație – pro-viață pentru întreaga viață!

 sursa: https://marsulpentruviata.ro/index.php/2023/01/30/marsul-pentru-viata-2023-washington-trenee-mcgee-condamna-rasismul-sistemic-al-industriei-avortului/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De la constrangere la libertate - invitatie la film si dialog deschis in Arhiepiscopia Tomisului

Lynn Fitch la Marșul pentru viață Washington 2023: „Până când nu vom schimba inimile și mentalitatea, viața rămâne fragilă și respectarea demnității umane rămâne doar o aspirație”

Congresmanul Chris Smith la MPV Washington 2023: „Este vorba despre muncă de echipă”